Schadeauto verkopen?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als je op de weg onwijs goed op let, ben je namelijk altijd nog afhankelijk van andere weggebruikers. Deze weggebruikers kunnen alsnog een ongeluk veroorzaken, waar jij en jouw auto de dupe van zijn. Komt dit bij jou spijtig genoeg bekend voor? Dan is het goed om te weten dat je meerdere mogelijkheden hebt om een schadeauto te verkopen.

In dit artikel laten we jou graag kennis maken met de mogelijkheden die je hebt. Daarbij bespreken we ook hoe je zoveel mogelijk geld kunt krijgen voor jouw schadeauto, waar je rekening mee moet houden én wie de beste partij is voor het opkopen van jouw schadeauto. Kortom: bevind je je op dit moment in de situatie dat je een schadeauto moet gaan verkopen? Dan vind je in dit artikel alle passende informatie daaromtrent!

Auto accident involving two cars

Een schadeauto verkopen; waar moet je op letten?

Heb je een auto die volledig Total loss verklaard is? in de basis heb je dan twee mogelijkheden:

  • Je kunt deze schadeauto zelf gaan verkopen
  • Je kunt bijvoorbeeld jouw verzekeringsmaatschappij opdracht geven om deze auto voor jou te gaan verkopen

Wat op dit vlak de meest verstandige keuze is? Het is eigenlijk verstandiger om zelf de schadeauto te gaan verkopen. Waarom dit verstandiger is? Omdat bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij vaak gebruik maakt van dezelfde opkopers. Deze opkopers weten welke bedragen de verzekeringsmaatschappij voor de schadeauto’s willen hebben, waardoor zij altijd scherpe prijzen aanbieden. Dit betekent dat jij onder aan de streep minder overhoudt aan de verkoop van jouw schadeauto.

Als je de schadeauto zelf gaat verkopen, heb je de touwtjes echter volledig zelf in handen. Je kunt daardoor zelf bepalen welke opkopers je gaat benaderen en welk bedrag je voor de auto gaat vragen. Uiteraard moet dit bedrag enigszins realistisch zijn, maar de kans is groot dat je alsnog méér geld voor jouw schadeauto weet te krijgen.

Daarnaast moet je ook rekening gaan houden met het transport van jouw schadeauto. Als jouw auto echt heel erg beschadigd is, is de auto mogelijk niet meer in staat om te rijden. In dat geval heb je bijvoorbeeld een auto ambulance nodig om de auto te kunnen vervoeren. Mogelijk kun je op dit gebied direct afspraken maken met de partij die jouw schadeauto koopt. Deze partijen zijn namelijk in 95% van alle gevallen zelf in staat om jouw auto op een veilige manier te vervoeren, met bijvoorbeeld een auto ambulance.

Aan wie kun je jouw schadeauto het beste verkopen?

Als je jouw schadeauto gaat verkopen, heb je hoogstwaarschijnlijk maar één doel: zoveel mogelijk geld voor deze auto ontvangen. Je hebt immers helemaal niks meer aan deze auto, waardoor je dus maar beter het onderste uit de kan kunt halen bij de verkoop van de auto. Nou, als je echt het onderste uit de kan wenst te hebben, kun je de auto het beste aan ons gaan verkopen.

Wij betalen namelijk altijd een hoge en eerlijke prijs voor schadeauto’s. Wij weten als geen ander wat de marktwaarde van een auto is, waardoor wij je altijd een realistisch bod doen. Een bod waar je echt mee uit de voeten kunt en een bod waar je hoogstwaarschijnlijk ook direct akkoord mee gaat.

Wij betalen je dus niet alleen de juiste hoeveelheid geld, maar wij besparen je ook een hoop ellende. Als je met andere bedrijven moet gaan onderhandelen, kom je namelijk soms voor vervelende verrassingen te staan. Daarnaast moet je hier een hoop tijd aan besteden, waardoor je mogelijk helemaal gek gaat worden. Dit kun je op een gemakkelijke manier voorkomen door jouw schadeauto direct aan ons te verkopen.

Daarnaast verzorgen wij ook het vervoer van de schadeauto voor je. Zo kunnen wij de schadeauto op een auto ambulance bij je thuis ophalen, waardoor je ook hier geen omkijken naar hebt. Staat de schadeauto nog bij een autobedrijf bij jou in de buurt? Dan zijn wij uiteraard ook in staat om deze schadeauto bij dit autobedrijf op te halen. Je hebt, met andere woorden, zelf helemaal geen omkijken naar het transport van jouw schadeauto. Ideaal!

Welke auto’s kopen wij in?

Heb je met jouw auto een ongeluk gehad? Is de auto daardoor Total loss verklaard? Of vind je het zelf niet meer veilig om in de auto te rijden? Dan kun je twee dingen doen: je kunt de schadeauto aan jouw verzekeringsmaatschappij overlaten, maar je kunt de schadeauto ook zelf gaan verkopen. Als je zelf de schadeauto wilt gaan verkopen, ben je daarvoor bij ons aan het juiste adres. 

Wij kopen echter niet alleen schadeauto ’s in, maar ook de volgende soorten auto’s:

  • Occasion: wil je jouw oude auto verkopen, ook al heeft deze auto geen schade? Ook dan kopen wij de auto van jou over tegen een zeer realistisch bedrag.
  • Exportauto: dankzij connecties met handelsagenten van over de gehele wereld zijn wij ook in staat om exportauto’s te kopen. 
  • Sloopauto’s: recent is een nieuwe wetgeving in het leven geroepen die betrekking heft op de afhandeling van sloopauto’s. Juist door deze wetgeving zijn wij ook de ideale partij voor het verkopen van jouw sloopauto.

Waarom wij deze informatie in dit artikel over schadeauto ’s plaatsen? Omdat wij hiermee aangeven dat wij onwijs veel verstand hebben van de huidige waarde van de huidige auto’s. Ongeacht wat er met jouw auto aan de hand is, krijg je bij ons een reëel bedrag voor jouw auto. Je weet hierdoor simpelweg 100% zeker dat je het onderste uit de kan weet te halen qua bedrag voor jouw auto. Dat is wel een prettige gedachte, nietwaar?

Hoe verloopt het proces?

Heb je interesse om jouw schadeauto aan ons te verkopen? Dan ben je op voorhand al verzekerd van een hoog en realistisch bedrag voor jouw auto. Tegelijkertijd kunnen wij het ons goed voorstellen dat je dit proces ook graag zo prettig mogelijk wilt laten verlopen. Nou, ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij nemen namelijk nagenoeg al het werk voor jou uit handen, waardoor je weinig omkijken naar dit proces hebt.

Zodra we een akkoord hebben, maken we graag een afspraak met je over het ophalen van de auto. We doen dit op een dag en op een tijdstip dat volledig voor jou uitkomt; wij zijn op dit gebied echt heel flexibel. 

Als onze chauffeur de auto op komt halen, krijg je direct een factuur van ons. Op deze factuur staat het bedrag dat wij voor de auto betalen. Je krijgt dit bedrag vervolgens direct cash uitbetaald door onze chauffeur. Je weet hierdoor 100% zeker dat je niet weken op jouw geld hoeft te wachten of dat je opgelicht wordt. Nee, transparantie en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste kernwaarden binnen onze dienstverlening!

Nadat wij je betaald hebben, zorgen wij voor het gewenste vrijwaringsbewijs. Met dit vrijwaringsbewijs kunnen wij de auto van jouw naam afhalen, waarna wij de auto op onze naam zetten. Op het moment dat dit geregeld is, ben jij niet meer verantwoordelijk voor de auto. Je hebt dan dus niet alleen de gewenste hoeveelheid geld binnengesleept, maar je hebt dus ook nergens meer omkijken naar wat betreft de auto. 

Het enige waar je zelf nog rekening mee moet houden, is met jouw verzekeringsmaatschappij. Je moet jouw auto namelijk uit de verzekering gaan halen, aangezien de auto sowieso al niet meer op jouw naam staat. Het is dan ook zonde om daar een verzekeringspremie voor blijven te betalen. Haal de auto dus ook zo snel mogelijk uit de verzekering en handel overige zaken met jouw verzekeringsmaatschappij af.

Als je ook dat gedaan hebt, heb je eigenlijk niks meer van doen met jouw voormalige auto. Nee, jouw auto is bij ons in goede handen en jij hebt jouw gewenste hoeveelheid geld gekregen. Uiteindelijk zorgen wij dus voor een win-win situatie: wij zijn blij met jouw schadeauto en jij bent blij met het geld.

Wil je direct jouw schadeautoverkopen?

Klinkt bovenstaand proces bij jou als muziek in de oren? Wil je daarom ook zo snel mogelijk jouw schadeauto gaan verkopen? Dan hoef je daar eigenlijk maar één ding voor te doen: contact met ons op te nemen. Je kunt via de telefoon, via de terugbeldienst of via het contactformulier op onze website contact met ons opnemen.

Aan de telefoon bespreken wij de gehele situatie met je, waarbij wij uiteraard ook antwoord op al jouw vragen geven. Vervolgens kunnen we direct een dag en tijdstip afspreken voor het ophalen van de auto. Je hoeft dus zelf eigenlijk niks te doen voor het verkopen van jouw schadeauto . Wij nemen al het werk voor jou uit handen, wij betalen een realistisch bedrag voor jouw schadeauto en wij verlossen jou van deze vervelende schadeauto . Aan een schadeauto heb je zelf namelijk niks, terwijl wij juist alle kanten po kunnen met jouw schadeauto . Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken!